Stralen, coaten & verzinken

Poedercoating zorgt voor een duurzame beschermlaag van metaalsoorten als RVS, staal en aluminium. Voor we de coating aanbrengen, krijgt het oppervlakte een voorbehandeling. Hoe het proces van poedercoaten in zijn werk gaat, leggen we hier kort en bondig aan u uit.
Heeft u vragen? Neem dan direct contact met ons op.

Voorbereiding

Uw product wordt van binnenkomst tot aflevering met de grootste zorg behandeld. Een goede voorbereiding is cruciaal voor het eindresultaat. De voorbehandeling vindt met de hand plaats door middel van straaltechniek. Ook de moeilijk bereikbare plaatsen krijgen op deze wijze een perfecte behandeling voor een gelijkmatig resultaat. Alleen dan vindt optimale hechting van het coaten plaats.

Coaten

Na het stralen wordt het blanke materiaal ontdaan van stof en oneffenheden en wordt gestart met het coatingproces. Met de hand wordt de poedercoating aangebracht wat vervolgens in de oven om het materiaal wordt gesmolten. Wij garanderen een goede kwaliteit en hanteren hiervoor een 1-2-of 3-laags systeem poedercoating.

Verzinken

Onbehandeld staal is vatbaar voor corrosie. Om dit te voorkomen bieden wij u de mogelijkheid om uw materiaal te verzinken. Thermisch verzinken voorkomt dat ijzer in aanraking komt met zuurstof, zouten en vocht. Dit biedt als extra voordeel dat uw kostbare materialen niet worden aangetast en gaan roesten.

Maatwerk

Diversiteit

Als klant kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden om te komen tot het best mogelijke eindproduct.

Wij bieden verschillende soorten coating:

  • Epoxypolyester en polyesterpoedercoating
  • Twee laags systeem (epoxyprimer en zinkprimer)

In onze oven (7000 x 3000 x 2500 cm lbh) kunnen alle verschillende vormen en maten behandeld worden. Wij beschikken over het volledige RAL kleuren systeem en kunnen daardoor snel en compleet leveren. U kunt kiezen uit mat, zijdeglans, hoogglans en transparant. Ook aan andere wensen kunnen wij voldoen, zoals het aanbrengen van hamerslag-, metallic- of structuurcoatings.

Heeft u een spoedbestelling? Een grote of juist een kleine order? Ook dat is voor ons geen probleem.

Holtslag onderscheidt zich hiermee door het leveren van maatwerk.

Overige informatie

Technische details:

  • afmeting van de oven is 7000 x 3000 x 2500 centimeter (lxbxh)

Ondersteunde materialen:

  • staal (koudgewalst, warmgewalst)
  • verzinktstaal (thermisch, electrolytisch, sendzimir)
  • aluminium

Soorten coating:

  • epoxypolyester en polyesterpoedercoating
  • tweelaagssysteem (epoxyprimer, zinkprimer)
  • mat, zijdeglans hoogglans en transparant